01 Február 2019

Sauber a Alfa Romeo budú naďalej spoločne bojovať ako tím Alfa Romeo Racing

Dve z najvýznamnejších značiek v motoristickom športe - Sauber a Alfa Romeo -, ktoré sa spoločne zúčastnili minulých majstrovstiev sveta formuly 1 ako tím Alfa Romeo Sauber F1 Team sa v novej sezóne stretnú o titul majstra sveta pod novým tímovým označením Alfa Romeo Racing. Tímovými jazdcami budú majster sveta z roku 2007 Kimi Räikkönen a mladý taliansky talent Antonio Giovinazzo.

Alfa Romeo debutovala v motoristickom športe len rok po svojom založení (24. júna 1910) a zvíťazila v závode pravidelnosti jazdy v Modene. Od tej doby sa stala legendou motoristického športu a získala rad cenných víťazstiev v mnohých medzinárodných šampionátoch vrátane formuly 1. V roku 2019 bude monoposty tímu Alfa Romeo Racing zdobiť slávny symbol štvorlístka, ktorý sa od roku 1923 objavuje na najrýchlejších a najvýkonnejších vozidlách značky Alfa Romeo.

Dlhodobé partnerstvo medzi tímom Sauber a titulárnym sponzorom Alfou Romeo začalo v roku 2018. Počas uplynulého roka tím výrazne pokročil a v celkovom hodnotení skončil na 8 mieste. Spolupráca oboch značiek bola predĺžená a rozšírená, pričom riadenie tímu má naďalej na starosti jeho vlastník, spoločnosť Sauber. Cieľom Alfy Romeo Racing je dosiahnutie veľmi ambicióznych výsledkov vo vrcholnej disciplíne motoristického športu.

Frédéric Vasseur, vedúci tímu Alfa Romeo Racing:

„S potešením oznamujeme, že do novej sezóny majstrovstiev sveta formuly 1 vstupujeme s novým tímovým označením Alfa Romeo Racing. Od zahájenia spolupráce s naším titulárnym sponzorom Alfou Romeo v roku 2018 uskutočnil tím fantastický pokrok po technickej, obchodnej aj športovej stránke. To samozrejme motivuje všetkých členov tímu, či už na trati alebo vo švajčiarskom sídle, k ďalšiemu rozvoju každého odboru pôsobenia nášho tímu a súčasne umožňuje, aby naša vášeň pre pretekanie, technológie a dizajn pokročila vpred."

Mike Manley, CEO FCA:

„Alfa Romeo Racing je nové meno, avšak s dlhou históriou vo svete formuly 1. Sme hrdí na spoluprácu so spoločnosťou Sauber a na možnosť prinášať do vrcholnej disciplíny motoristického športu technickú výnimočnosť a taliansky štýl, ktorými je značka Alfa Romeo preslávená. S Kimi Räikkönenom a Antoniom Giovinazzim za volantmi monopostov a skúsenosťami Alfy Romeo a tímu Sauber je tím Alfa Romeo Racing pripravený súťažiť o majstrovský titul."

Turín, 1. februára 2019

Kontakt pre média Alfa Romeo:

Davide D'Amico

davide.damico1@fcagroup.com

Kontakt pre média Alfa Romeo Racing:

Mia Djacic

mia.djacic@sauber-group.com

O značke Alfa Romeo:

Od svojho založenia v Miláne v roku 1910 Alfa Romeo navrhla a vytvorila niekoľko najštýlovejších a najexkluzívnejších vozidiel automobilovej histórie. Táto tradícia dodnes žije, pretože Alfa Romeo naďalej zaujíma pri návrhu vozidiel úplne jedinečný a inovatívny prístup. V každom modeli Alfy Romeo sa snúbia vyspelé technológie a vášeň, čo vedie k vzniku skutočného umeleckého diela. Úplné oživenie ducha Alfy Romeo a maximalizácia jej celkové príťažlivosti je jednou z priorít skupiny FCA. Na základe jasnej a dobre definovanej stratégie píše Alfa Romeo novú kapitolu svojej viac ako storočnej histórie, čo predstavuje mimoriadnu príležitosť na realizáciu plného potenciálu značky. Dnes je Alfa Romeo skutočnou prehliadkou najlepších zdrojov, talentov a technologického know-how skupiny. Alfa Romeo víťazí nad srdcami novej generácie a získava svoje skutočné postavenie, a síce jednej z najžiadanejších prémiových značiek na svete. Je opäť jedným z popredných symbolov talianskeho inžinierstva a štýlu a je ikonou talianskej technologickej dokonalosti a tvorivého ducha. Prostredníctvom modelov Giulia a Stelvio vyjadruje svoju rýdzu podstatu a ducha. Tieto modely sú dokonalou ukážkou filozofie La meccanica delle emozioni a stelesnením vlastností, ktoré zákazníci od tejto značky očakávajú. V roku 2018, po viac ako 30ročnej absencii vo formuli 1, oznámila značka návrat do tejto disciplíny motoristického športu, ako titulárny sponzor tímu Sauber F1 Team.

O skupine Sauber:

Skupina Sauber sa skladá z troch spoločností - Sauber Motorsport AG, ktorá prevádzkuje tím Formule 1 - Sauber Engineering AG, ktorá sa zameriava na vývoj prototypov a výrobu aditív - a Sauber Aerodynamik AG, ktorá vykonáva testovanie modelov v skutočnej veľkosti vo vlastnom špičkovom aerodynamickom tuneli a vytvára prelomové inovácie v oblasti aerodynamiky. Tieto spoločnosti a ich 450 odborných pracovníkov veľmi úzko spolupracujú v sídle spoločnosti v švajčiarskom Hinwile, a to tak na vlastných, tak aj externých projektoch.

Vášeň pre pretekanie má Sauber vo svojom srdci už od svojho založenia v roku 1970. Za viac ako 45 rokov stanovila táto tvorivá švajčiarska spoločnosť rad nových štandardov v dizajne, vývoji aj konštrukcii pretekárskych vozidiel mnohých kategórií, vrátane Formuly 1, DTM a WEC. Po svojom debute v Formuli 1 v roku 1993 sa Sauber Motorsport AG stal jedným z mála tradičných a súkromných tímov vo svete športu. Po 25 rokoch súťaženia vo vrcholnej disciplíne motoristického športu Formuli 1 spoločnosť začala v roku 2018 dlhodobé partnerstvo s titulárnym sponzorom Alfou Romeo a do sezóny 2019 vstupuje s tímom pod označením Alfa Romeo Racing.